Logo Søg Luk menu
 

AKUPUNKTUR UDDANNELSEN

For at sikre et højt niveau inden for professionel akupunktur, prioriterer vi hos Praktiserende Akupunktører (PA) også arbejdet med kontinuerlig udvikling af uddannelsesniveauet meget højt.ETCMA (European Traditionel Chinese Medicin Association)

Praktiserende Akupunktører er en del af det Europæiske samarbejde indenfor TCM via medlemskab af ETCMA gennem mange år.

 

LÆS MERE HERFremtidens uddannelse til akupunktør 

Medlemskabet af ETCMA indebærer bl.a. at PA har forpligtet sig til, at de skoler, vi samarbejder med,  kontinuerligt udvider – og dokumenterer deres uddannelse i løbet af de kommende år. Således vil uddannelsesniveauet ultimo 2020 som minimum være hævet til 533 timers TCM, 400 timers klinisk praksis og 300 timers Vestlig medicin, og dermed udgør den samlede uddannelse 3.699 timer i alt inkl. selvstudietimer. Dette svarer til 3 års fuldtidsstudie.

Alle PA godkendte skoler har accepteret og arbejder ud fra disse betingelser.

 

PA GODKENDTE SKOLERAkupunktur fra teori til praksis

For at kunne forstå og anvende akupunktur i praksis er det nødvendigt med en teoretisk forståelse af området. På akupunkturuddannelsen får du derfor en grundig gennemgang af teorien bag akupunkturen. En anden vigtig del af uddannelsen er punktlæren, der blandt andet indeholder en præcis gennemgang af akupunkturpunkternes placering i forhold til anatomiske strukturer samt en grundig angivelse af og øvelse i stik- og behandlingsteknik.

 

I uddannelsen indgår  ligeledes en grundig gennemgang af kinesisk fysiologi og syndromlære, diagnostiske færdigheder, puls- og tungediagnose samt korrekt anvendelse af moxa – aromatiske urter, som afbrændes og tilfører varme til det berørte område i akupunkturbehandlingen.

 

Desuden indeholder akupunkturuddannelsen en sektion, der handler om akupunktur som erhverv og forretning med blandt andet sterilteknik, lovgivning og etik. 

 

DETALJERET BESKRIVELSE AF AKUPUNKTURUDDANNELSENEksamen

Akupunkturuddannelsen afsluttes med en skriftlig eksamen, en mundtlig praktisk eksamen og en punkt eksamen. Den skriftlige eksamen afholdes med to eksterne censorer godkendt af Praktiserende Akupunktører.Kontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer