Logo Søg Luk menu
 

LIDT OM PA

Praktiserende Akupunktører blev stiftet i 1991 og har mange års erfaring i det politiske arbejde. Praktiserende Akupunktører tæller knapt 700 medlemmer, hvoraf de 400 er uddannede registrerede akupunktører.

PA er medlem af den danske paraplyorganisation RAB-forum, og derigennem repræsenteret i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling (SRAB) og de siddende udvalg. Herigennem har PA fingeren på pulsen og kan gøre sin indflydelse gældende, der hvor beslutningerne træffes.

Som medlem af PA får du din registreringsgodkendelse ved optagelsen, og du er berettiget til at benytte den beskyttede titel Registreret Alternativ Behandler (RAB), eller den mere mundrette: Registreret Akupunktør (RAB). 

Årligt opkræves – ud over kontingent, et beløb på 100 kr. pr. medlem for registreringsgodkendelsen.


PA er i løbende dialog med en lang række vigtige samarbejdspartnere, herunder forskningsmiljøer og forskere, politikere, forsikringsselskaber, Healthcare udbydere, Sygeforsikringen ”danmark”, styrelser og ministerier, SKAT, patientforeninger, medier, journalister og andre meningsdannere.

Gennem samarbejde med de PA-godkendte akupunkturskoler opgraderes grunduddannelsen mod Bachelor-niveau. Udvidelsen vil, for så vidt angår TCM-delen, være fuldt gennemført for hold startende i 2018. PA finder, at dette er forudsætningen for at fremtidssikre såvel akupunkturfaget som fagets udøvere.

PA er medlem af den europæiske paraplyorganisation for professionelle akupunkturforeninger, ETCMA (i alt 22 medlemsforeninger). ETCMA arbejder for højnelse og anerkendelse af akupunkturfaget gennem for eksempel øgede uddannelseskrav og omfattende etiske retningslinjer. ETCMA arbejder igen sammen med andre professionelle paraplyorganisationer og er i dialog med bl.a. EU og WHO vedrørende akupunktur og TCM.

Kontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer