Logo Søg Luk menu
 

AKUPUNKTUR I DIN HVERDAG

Danskerne er vilde med  akupunktur!Flere og flere mennesker opsøger hvert år en akupunktør og tallet er støt stigende. Siden 2010 har akupunktur været den alternative behandlingsform der er den mest anvendte i Danmark. Fra 1987 til 2010 er andelen af danskere, der på et eller andet tidspunkt i livet har brugt alternativ behandling, steget fra knap 24 % til godt 52 %.


Praktiserende Akupunktører (PA) har gennemført en landsdækkende forbrugerundersøgelse, hvor formålet blandt andet var at afdække hvem, der går til akupunktør, hvilke behandlinger, der typisk efterspørges, tilfredsheden blandt forbrugerne, herunder kvaliteten af behandlingerne samt prisniveauet.


Tallene viste, at den største klientgruppe er mellem 45 og 65 år, og især dem, der er i arbejde eller har en langvarig uddannelse. Og at det primært er kvinder, der går til en akupunktør. Både kvinder og mænd besøger oftest deres akupunktør for lidelser i bevægeapparatet. Hver femte klient kommer for at få bugt med migræne, stress eller fordøjelsesproblemer. Når det gælder behandlinger af det hormonelle system, så er det selvsagt kvinder, der efterspørger disse. I gruppen 26-35 år er det primært stressproblemer, der får kvinder og mænd til at vælge nålene. Tilfredsheden med akupunktørerne fra Praktiserende Akupunktører er stor i undersøgelsen.


Hele 89 % af de adspurgte svarede, at de var tilfredse med behandlingerne, og i øvrigt også gerne ville anbefale andre at benytte en akupunktør. 61 % svarede, at behandlingen tillige havde afhjulpet andre problemer end dem, de var kommet for. Og prisen for en behandling er tilfredsstillende idet hele 84 % svarede at den var ok. 84 % understregede, at det er vigtigt for dem, at akupunktøren er en registreret behandler (RAB). Den anonyme undersøgelse er foretaget af analysebureauet Survio.


Disse resultater indikerer at der er stor tillid til akupunktur og at akupunktur er en behandlingsform som danskerne har taget til sig. Dette afspejler sig også i det stigende samarbejde med forsikringsselskaber og sundhedsforsikringer.


I PA arbejder vi kontinuerligt med at styrke fagligheden og udbrede kendskabet til akupunktur og de muligheder, der er for lindring af sygdomme og symptomer, når man anvender akupunktur. Når du vælger en akupunktør, der er medlem af Praktiserende Akupunktører er du derved sikret den høje faglige standard og overholdelse af love og regler på området.Brug af akupunktur i sundhedsvæsenet

Det danske sundhedsvæsen har også fået øjnene op for akupunktur.  Flere og flere sygehuse har allerede tilbud om akupunktur og endnu flere har gang i forsøg, hvor akupunkturens effekt bliver gransket. Mere end hvert tredje danske sygehus anvendte akupunktur i 2008 og mere end halvdelen af de danske offentligt støttede rehabiliterings- og rusmiddelinstitutioner benytter sig af alternativ behandling.


Siden da er tallet kraftigt stigende. Idag bruges akupunktur i sundhedsvæsenet blandt andet på svangreafdelinger til graviditetsgener, i forbindelse med fødsel, som afhjælpning af medicinbivirkninger, som kvalmestillende - og smertestillende effekt på opvågningsafdelinger efter operation, på kræftafdelinger og i psykiatrien. Flere og flere privatpraktiserende læger bruger også akupunktur til smertestillende lindring.


Sygeplejersker og medicinstuderende er storforbrugere af alternativ behandling og naturmedicin:


  • 77 % af sygeplejerskerne og
  • 68 % af de medicinstuderende ved Københavns Universitet

bruger eller har brugt alternativ behandling og naturmedicin.Det er væsentligt mere end den danske befolkning generelt, hvor knap hver anden voksne dansker har brugt alternativ behandling.

Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens Råd for Alternativ Behandlings hjemmeside www.srab.dkKontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer