Logo Søg Luk menu
 

AKUPUNKTUR I DIN HVERDAG

patient der modtager akupunkturbehandling

Danskerne er vilde med akupunktur

Brancheforeningen Praktiserende Akupunktører har netop afsluttet en landsdækkende forbrugerundersøgelse, hvor formålet blandt andet var at afdække hvem, der går til akupunktør, hvilke behandlinger, der typisk efterspørges, tilfredsheden blandt forbrugerne, herunder kvaliteten af behandlingerne samt prisniveauet.


Tallene viste, at den største klientgruppe er mellem 45 og 65 år, og især dem, der er i arbejde eller har en langvarig uddannelse. Og at det primært er kvinder, der går til en akupunktør. Både kvinder og mænd besøger oftest deres akupunktør for at få en behandling i forbindelse med bevægeapparatet. Hver femte klient kommer for at få bugt med migræne, stress eller fordøjelsesproblemer. Når det gælder behandlinger af det hormonelle system, så er det selvsagt kvinder, der efterspørger disse. I gruppen 26-35 år er det primært stressproblemer, der får kvinder og mænd til at vælge nålene. Tilfredsheden med akupunktørerne er stor i undersøgelsen.


Hele 89 % af de adspurgte svarede, at de var tilfredse med behandlingerne, og i øvrigt også gerne ville anbefale andre at benytte en akupunktør. 61 % svarede, at behandlingen tillige havde afhjulpet andre problemer end dem, de var kommet for. Og prisen for en behandling er åbenbart ikke noget problem, idet hele 84 % svarede at den var ok. 84 % understregede, at det er vigtigt for dem, at akupunktøren er en registreret behandler (RAB). Den anonyme undersøgelse er foretaget af analysebureauet Survio.Brug af akupunktur i sundhedsvæsenet

Næsten hvert tredje danske sygehus bruger akupunktur og mere end halvdelen af de danske offentligt støttede rehabiliterings- og rusmiddelinstitutioner bruger alternativ behandling. Det viste undersøgelser fra et dansk-norsk forskningssamarbejde i 2008.


Sygeplejersker og medicinstuderende er storforbrugere af alternativ behandling og naturmedicin:


  • 77 % af sygeplejerskerne og
  • 68 % af de medicinstuderende ved Københavns Universitet


bruger eller har brugt alternativ behandling og naturmedicin.Det er væsentligt mere end den danske befolkning generelt, hvor knap hver anden voksne dansker har brugt alternativ behandling.

www.srab.dkUdviklingen i brug af akupunktur behandling i Danmark 1987-2010

Fra 1987 til 2010 er andelen af danskere, der på et eller andet tidspunkt i livet har brugt alternativ behandling, steget fra knap 24 % til godt 52 %.


Tidligere var zoneterapi den klart mest anvendte behandlingsform, men i 2010 bruges massage og akupunktur mere end zoneterapi.

Kontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer