Logo Søg Luk menu
 

RAB

Alle vore medlemmer er omfattet af en erhvervsansvarsforsikring, som dækker akupunktørens erstatningsansvar ved person- og/eller tingskade under udøvelse af erhvervet.


Som akupunktør kan man blive Registreret Alternativ Behandler (RAB), hvis man er medlem af en forening, der er godkendt af Sundhedsstyrelsen som registreringsansvarlig.


Samtidig skal man opfylde en række krav til grunduddannelse, fortløbende efteruddannelse, regler for god klinisk praksis m.v.


Alle Praktiserende Akupunktørers medlemmer opfylder disse krav og har indtil 1. april 2015 kunnet benytte den beskyttede titel "Registreret Alternativ Behandler” (RAB). Mellem 1. april 2015 og 1. juli 2017 har

Sundhedsstyrelsen har truffet beslutning om, at akupunktører, der tillige er autoriserede sundhedspersoner (sygeplejersker, fysioterapeuter, kiropraktorer og jordemødre) - ikke samtidigt kan være RAB-registrerede. De fik derfor betegnelsen Sundhedsautoriserede (SA) og havde fuldstændig samme vilkår og virke som de RAB registrerede akupunktører. 

Efter godkendt lovforslag i foråret 2017 er denne betegnelse trukket tilbage igen pr 1. april 2017. 


Hvad betyder det for dig i praksis som klient? 


  • Du behøver kun sikre dig, at din behandler er RAB godkendt og du behøver ikke forholde dig til SA- betegnelsen længere. 
  • Når din behandler er RAB-godkendt og medlem af Praktiserende Akupunktører vil behandleren være medlem af en brancheforening godkendt af Sundhedsstyrelsen.
  • Når du vælger en akupunktør som er medlem af Praktiserende Akupunktører har du sikkehed for at behandleren opfylder uddannelseskravene i relation til sin alternative behandleruddannelse og ligeledes at kravende om løbende efteruddannelse indenfor sin alternative behandleruddannelse (48 timer pr 3 år) er opfyldt.
  • Sygeforsikringen ”danmark” og forsikringsselskabernes sundhedsordninger giver tilskud til behandling udført af RAB-registrerede behandlere. 

Kontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer