Logo Søg Luk menu
 

Akupunktur mod depression


Fakta

Hvor mange får depression? Her og nu har ca. 200.000 danskere en depression. Heraf har ca. 125.000 mennesker en moderat til svær depression, mens ca. 75.000 har en lettere depression. Ca. 15 % af den danske befolkning vil på et eller andet tidspunkt I livet få en depression. Det er ca. hver sjette dansker. Kun angst og misbrug forekommer lige så hyppigt*.

Symptomer:

Depression er en sygdom, hvor mange gennem længere tid føler håbløshed, ulyst, uforklarlig tristhed og manglende overskud og evne til at opretholde dagligdagens aktiviteter.

 

*Kilde: Psykiatrifonden

 

Akupunktur mod depression

Akupunktur kan have en positiv effekt på depressive klienter. Behandlingen kan derfor med fordel bruges alene eller supplere terapeutisk behandling hos psykolog/læge.

 

Akupunkturbehandling kan øge produktionen af lykkehormoner i kroppen, de såkaldte endorfiner, som har en beroligende effekt, og samtidig giver en tilfredshedsfølelse. Herudover kan behandleren ved at sætte nåle i bestemte punkter i kroppen, aktivere smertestillende stoffer i hjernen hos klienten. Derudover vil symptomer såsom manglende appetit, kvalme, søvnløshed, træthed, hukommelses- og koncentrationsbesvær, angst og indre uro og nedsat sexlyst kunne lindres med akupunktur.

 

Behandlingen kan derfor være et optimalt valg til klienter som døjer med gener og ubehag fra antidepressiv medicin da akupunkturen ligeledes kan afhjælpe bivirkningerne. 


*Kilde: Psych Central - www.psychcentral.com.


Sådan lindrede nåle depressionsubehag

Akupunkturen fik bugt med bivirkningerne fra medicinen, og gav tillige energien og humøret tilbage til vores patient Helene (klientbeskrivelsen er gengivet med klientens samtykke, det fulde navn er kendt af redaktionen).

 

- Efter gennem et år at have taget en stor dosis medicin for en depression, var Helene så træt, at hun nemt kunne sove 10-15 timer i døgnet. Samtidig havde hun hovedpine, kvalme og hård mave, grundet bivirkninger fra den stærke medicin. Humøret var også helt i bund. Hun opsøgte derfor, i samråd med hendes psykiater, et lokalt medlem af Praktiserende Akupunktører. Det har hun bestemt ikke fortrudt.

 

– Allerede efter fem behandlinger med akupunktur og aku-massage, vendte min energi tilbage og kvalmen blev mærkbart mindre. I første omgang fik jeg akupunkturen for at fjerne bivirkningerne. Samtidig blev mit humør meget bedre. Derefter brugte jeg tre måneder på at trappe ud af medicinen, hvor jeg også fik et kinesisk urtetilskud for at styrke balancen i kroppen. Behandlingerne hjalp mig også med de svære abstinenser i form af svimmelhed, anspændthed i ryggen samt krampe i musklerne, som opstod grundet nedgangen i medicinen, fortæller Helene.

 

Da Helene var helt fri for medicinen, valgte hun at fortsætte med behandlingerne et stykke tid for at vedligeholde energiniveauet. I dag er hun helt frisk, har fået et godt arbejde og har igen overskud til sin mand og lille datter.

 

Depression er en almindelig og alvorlig sygdom. Femten procent af alle mennesker er deprimerede i 

kortere eller længere perioder af deres liv. Depression findes dobbelt så hyppigt hos kvinder som hos mænd.Kontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer