Logo Søg Luk menu
 

Akupunktur mod barnløshed

Flere og flere oplever at måtte slås med ufrivillig barnløshed. Hos nogle par er årsagen at finde hos kvinden, hos andre par er det hos manden, og nogle par oplever, at det er en kombination af fertilitetsproblemer hos begge parter. Uanset hos hvilken af parterne, årsagen til ufrivillig barnløshed er at finde, er det svært for et par at måtte slås med ikke at kunne få børn af naturens vej.


*Kilde: Pacific College - www.pacificcollege.com


Kvinders fertilitet

Årsagen til fertilitetsproblemer hos kvinden er ofte hormonforstyrrelser. De to mest hyppige hormonforstyrrende lidelser er PCO og PCOS. PCO er en betegnelse for forandringer på æggestokkene, der forårsager, at der findes flere ægblærer (follikler) i æggestokkene end normalt. Diagnosen stilles ved hjælp af en ultralydscanning. PCO forårsager:

 

  • Uregelmæssige eller udeblevne ægløsninger.
  • Forhøjet mandligt kønshormon (forhøjede androgener).

 

Kvinder med PCO vil ofte opleve uregelmæssige menstruationer eller lange intervaller imellem disse. Forhøjede androgener viser sig oftest ved en tendens til uren hud, i nogle tilfælde akne. Tendens til ”æblefacon” samt øget behåring.

PCOS står for ’Poly Cystisk Ovarie Syndrom’. For at få stillet diagnosen PCOS skal man have mindst to ud af følgende tre symptomer:

  • Én eller begge ens æggestokke skal være polycystisk.
  • Manglende menstruationer eller lange menstruationscyklusser.
  • Overproduktion af mandligt kønshormon, som kan påvises ved hjælp af en blodprøve.

Sidst kan sygdommen endometriose også nedsætte kvindens frugtbarhed, da sygdommen kan forårsage sammenvoksninger omkring æggelederne.


*Kilde: Advanced fertility - www.advancedfertility.com


Mænds fertilitet

Findes årsagen til ufrivillig barnløshed hos manden, skyldes det sædkvaliteten. Sædkvaliteten kan være nedsat af mange forskellige årsager. I nogle tilfælde har du ikke selv indflydelse på årsagen til den nedsatte kvalitet, imens der også findes en række faktorer, du selv kan ændre på for at forbedre den.

Én af de store faktorer, som du desværre ikke selv har indflydelse på, er, om din mor røg, da hun var gravid.

Dog er det heller ikke godt for sædkvaliteten, hvis du selv er ryger.

Herudover er der en række andre faktorer, som forskere peger på, kan have en indflydelse på en nedsat sædkvalitet:

  • For megen kaffe eller cola.
  • Sygdom og medicinsk behandling. Er du feberramt, vil din sæd blive dårligere for en periode.
  • Inaktivitet og overvægt.
  • For meget mættet fedt.
  • For højt alkoholindtag.


*Kilde: Webmd - www.webmd.com

            Todaysdietitain - www.todaysdietitian.com


Akupunktur og fertilitet

Akupunktur bliver oftere brugt for at opnå naturlig graviditet, men også i forbindelse med fertilitetsbehandling. Akupunkturbehandlingen går ind og hjælper med at gendanne kroppens balance, så chancerne for at opnå en graviditet øges. På den måde kan akupunktur også være en særdeles effektiv supplering til hormonbehandlingen ved insemination eller reagensglasbehandling.

 

Hvad enten der er tale om hormonforstyrrelser hos kvinden eller manden i forbindelse med forringet fertilitet, vil akupunktur kunne hjælpe med at få kroppen på rette kurs.

 

Behandling med akupunktur i forbindelse med både almindelige graviditetsforsøg og fertilitetsbehandlinger bør ske både før og efter, at selve befrugtningen skal finde sted.

 

Din akupunktør vil kunne give dig flere informationer omkring behandlingsform og antal af behandlinger ud fra jeres situation. På vores SØG BEHANDLER-side kan du søge efter er akupunktør tæt på din bopæl.


*Kilde: Webmd - www.Webmd.comKontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer