Logo Søg Luk menu
 

Iskias – akupunktur

Iskias-smerter kan give store gener og være en frygtelig smertefuld oplevelse i den periode, smerterne står på. Udover selve smerterne kan problemer med iskias også forårsage nedsat kraft i benet, mindre kontrol over benet og følelsesløshed.


Hvad er iskias?

Iskias er navnet på de to største nerver, vi har – en i både højre og venstre side. Iskiasnerven udspringer i lænden på hver side af rygsøjlen og går så ned gennem balder og ben, hvor de forgrener sig i læg og fod.


Iskias – smerter og årsager

Iskias-smerter, som ofte kaldes iskias, er en samlet betegnelse for smerter i benet og/eller balden. Det betyder dog ikke, at det altid skyldes iskias, hvis en patient oplever smerter i benet.

  • Stammer smerterne fra iskiasnerven, har man ofte følgende symptomer:
  • Smerter/gener i balde.
  • Smerter/gener på/i bagsiden af lår.
  • Smerter/gener i underbenet.
  • Smerter/gener i foden.

De smerter og gener, du kan opleve, når du har ondt i iskias, kan vise sig som dybe og nærmest borende smerter eller som mere stærke og elektrisk jagende smerter. Smerter ved iskias opleves ofte i baglåret, men kan også opleves helt ned i underbenet. Herudover oplever nogle en form for sovende fornemmelse, manglende følelse i benet og enten en kulde- eller varmefornemmelse.

 

Ofte vil problemer med iskias skyldes led- og muskelproblemer, andre tilfælde kan være infektion eller andre sygdomme, og sidst, men ikke mindst, kan iskiasproblemer skyldes diskusprolaps eller begyndende diskusprolapser i lænden.

 

Hvis du oplever smerter i lænden, balden eller baglåret, behøver der ikke være tale om tryk på iskiasnerven, men kan i stedet skyldes problemer i leddene i lænd, bækken eller eventuelt muskelsmerter fra sæderegionen.

 

Har du i stedet smerter i underbenet, det vil sige under knæhøjde, kan det skyldes en diskusprolaps og et pres på nerven. 


*Kilde: Medical news today - www.medicalnewstoday.com


Akupunktur mod iskias

Akupunktur er særligt effektiv mod iskiassmerter. Uanset om dine smerter er akutte eller har stået på over flere måneder, kan akupunkturbehandling være med til at lindre dine smerter. Akupunktur er kendt for at være særligt godt imod afspænding af muskler. Hvis smerter fra iskias er muskulært betingede, kan få akupunkturbehandlinger afhjælpe problemet. Skyldes dine smerter en diskusprolaps, er akupunktur også effektiv, da behandleren går ind og afhjælper spændinger, så du bedre kan genoptræne og styrke de muskler omkring diskusprolapsen, som skal hjælpe med at holde bruskskiverne på plads.

 

Kontakt en akupunktør og hør nærmere om, hvilket forløb der passer til dig.


*Kilde: Good Medicine Community Acupuncture - www.Fortmyerscommunityacupuncture.com

Kontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer