Logo Søg Luk menu
 

Akupunktur mod skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse er et problem, man ofte ser hos løbere. Lidelsen dækkker over en overbelastning i det område, hvor underbenets muskler hæfter på skinnebenet. Skinnebensbetændelse kan være en meget smertefuld tilstand, som kan føre til træthedsbrud, hvis tilstanden ikke behandles.


Hvad er skinnebensbetændelse?

Skinnebensbetændelse forekommer efter længerevarende overbelastning, og er en irritationstilstand omkring skinnebenet. Tilstanden kan give smerter, da der er tale om en inflammation af det område på skinnebenet, hvor musklerne hæfter.

 

Skinnebensbetændelse sidder typisk på nederste halvdel af skinnebenet, og er ofte en irritation af senerne, som sidder på skinnebenets indvendige side og bagside.


Hvorfor får man skinnebensbetændelse?

Skinnebensbetændelse er en overbelastningsskade. Tilstanden ses derfor ofte hos personer, der dyrker aktiviteter med mange landinger på specielt hårdt underlag, såsom løb. Mange løbere oplever at få skinnebensbetændelse, når træningsmængden intensiveres for hurtigt.

 

Herudover mener mange, at nogle mennesker er mere disponible overfor tilstanden end andre. Løbere med over-pronation (når du går indad på foden) eller overdreven supination (når du går udad på foden) menes at have større risiko for at få skinnebensbetændelse.


Akupunktur mod skinnebensbetændelse

Akupunktur mod sportsskader, også kaldet sportsakupunktur, har vist sig at være særdeles effektiv. Sportsakupunktur bruges særligt til akutte og kroniske skader, til smertelindring eller som forebyggende behandling.

 

Sportsakupunktur kan enten være i form af ’triggerpunktakupunktur’ eller ’refleksakupunktur’. Under triggerpunktakupunktur behandles patienten ved at få nåle i bestemte steder i musklerne, de såkaldte triggerpunkter for musklen. Et triggerpunkt er det ømmeste punkt i en muskel.

 

Under refleksakupunktur sættes nåle i patientens fingerled for at aktivere nervesystemet, så dette sender signaler til centralnervesystemet, der på den måde vil udskille kroppens egenproduktion af smertestillende endorfiner til det lokaliserede område, hvor problemet sidder.

 

Din akupunktør vil kunne give dig mere information omkring hvilket behandlingsforløb, der passer præcis til dig.


*Kilde: Livestrong - www.livestrong.comHvad kan jeg selv gøre?

Hvis der er tale om skinnebensbetændelse forårsaget af enten over-pronation og supination, er det en fordel at få lavet en løbestilsanalyse. Det vil hjælpe dig med at vælge de rigtige sko, som er sundest for dig. Herudover er det vigtigt at opjustere træningsmængden stille og roligt.

 

Er skaden først sket, er det vigtigt at overholde nogle forholdsregler for at komme betændelsen til livs. Ellers kan tilstanden blive til en langvarig skade, og i værste fald forårsage et træthedsbrud på knoglen.

 

Sørg derfor for:

  • At holde pause fra løb.
  • En ispose på området, som afhjælper smerterne fra inflammationen.
  • Udstrækningsøvelser og styrketræning af læggen.
  • Massage af musklerne i underbenet.
  • At vælge det rigtige fodtøj.


Kontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer