Logo Søg Luk menu
 

Akupunktur mod tinnitus

Tinnitus er en generende lidelse, som enten kan ramme det ene øre eller begge ører, og man skønner, at 10-15 % af den danske befolkning døjer med lidelsen. Nogle få tinnitus-patienter har en særlig svær grad af lidelsen, som er så generede, at det hindrer patienten i en almindelig hverdag.


Hvad er tinnitus?

Tinnitus er en hørelidelse, hvor lyden ikke stammer fra en udefrakommende lydkilde. Lyden opleves som en susen, hylen, brummen eller ringen. Lidelsen kan variere fra dag til dag, og selv i løbet af en dag kan der opleves forskelle. Lyden kan derfor hos nogle opleves som konstant, imens andre har tinnitus en gang imellem. Lyden af tinnitus varierer fra person til person. Ofte opfanges lyden som en hylende tone eller susen, og andre oplever måske lyden som mere metallisk skærende.  


Hvorfor får man tinnitus?

Tinnitus opfattes i hjernens auditive system. Når vi hører lyde, aktiveres sanseceller i øresneglen. Disse celler omdanner lyden til nervesignaler, som sendes til hjernens auditive system. Opstår der en defekt med sansecellerne, opleves dette som tinnitus. Lidelsen kan opstå af flere årsager. Nogle af årsagerne er blandt andet:

  • Støjskader
  • Skade af øresneglen – enten som følge af infektion eller slag mod kraniet
  • Lidelser i øret
  • Stress og overbelastning
  • Morbus meniere.


*Kilde: NHS choices - www.nha.ukAkupunktur mod tinnitus

Nogle former for tinnitus kan behandles, imens andre desværre er uhelbredelige og kroniske. Forsøg har vist, at akupunktur har en positiv effekt på tinnitus, og et behandlingsforløb kan i mange tilfælde hjælpe patienten med at opnå en bedre hørelse.

 

Din akupunktør vil kunne fortælle dig, om det er muligt at behandle din tinnitus. Find behandler her.


*Kilde: EDTA Patientforeningen - 

http://edta-patientforeningen.dk/filer/BOGEN%20OM%20EDTA.pdf


Kontakt os: 70 25 25 09 eller info@aku-net.dk
OKWebsitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer